Maasgroep 18


Penningmeester gezocht!
De penningmeester van onze vereniging gaat er in 2020 mee ophouden. We zoeken daarom iemand die een aantal jaren deze taak als vrijwilliger op zich kan nemen.

Bent u die persoon? We verwachten een tijdbeslag van 2 à 3 uur per week. De ideale kandidaat heeft praktische ervaring met het voeren van een financiële administratie. Heeft u dat niet, maar bent u punctueel en spreekt het u aan om een dergelijke klus voor een vrijwilligersorganisatie te doen. Dan leren we u ook graag kennen. De penningmeester van de Stichting kan u op gang helpen.

Even uitleggen: Maasgroep 18 bestaat uit een vereniging en een stichting. De vereniging omvat de speltakken met hun activiteiten. Jaarlijks komen daar contributies, kampgelden, donaties en subsidies binnen. We geven dat grotendeels uit en er worden reserveringen gedaan voor onderhoud aan gebouwen en vloot. Deze gaan naar Stichting Maasgroep 18. De Stichting beheert de bezittingen en heeft een eigen penningmeester. Het opstellen van de jaarrekening van de vereniging gaat in overleg met de stichting penningmeester.


Tot de taken behoren:

  • Maandelijks innen van de contributie d.m.v. incasso
  • Verwerken van wijzigingen in deze administratie
  • Uitbetalen van uitgaven door de leden van de vereniging en administreren hiervan
  • Signaleren van budget overschrijdingen
  • Toezien op tijdig aanleveren van kampafrekeningen door de leiding
  • De jonge leiding en Stam helpen bij het leren omgaan met de groepsfinanciën
  • Jaarlijks aanvragen van de subsidie van de gemeente Rotterdam
  • Samen met de vereniging en stichting verder stroomlijnen van de financiële processen


Als voorbeeld van dat laatste zijn we afgelopen jaar overgegaan op online inschrijven voor kampen en betaling via iDEAL, wat handmatig bijhouden van wie betaald heeft overbodig maakt.

Voor de functie is een VOG nodig (Informatie, Geld, Aansturen organisatie en Personen), die vraagt de Maasgroep voor u aan. Lijkt het u mooi om voor een aantal jaren als vrijwilliger te zorgen dat de Maasgroep goed kan draaien door het uitvoeren van deze belangrijke taak op de achtergrond? Of heeft u in uw kennissenkring iemand die u geschikt lijkt voor deze rol? Heeft u nog vragen? We horen het graag via de Contactpagina! We kijken uit naar uw reactie!