Maasgroep 18


Projecten
Projecten die de Maasgroep gerealiseerd heeft en wil realiseren met de bijdrage van de Vrienden:

Gerealiseerd

  • Nieuw lasapparaat
    Om het onderhoud aan de vloot beter en sneller uit te kunnen voeren hebben we een MIG lasapparaat gekocht van ongeveer €1000. Deze is voor de meesten eenvoudiger te hanteren dan lassen met electrodes.

    Dankzij het nieuwe apparaat is de oudste lelievlet, de Draak uit 1959, weer volop in de vaart en hebben we het niet meer over vervanging.
  • (Deels) vervangen van de lelievlet-zeilen
    Jonge kinderen die op stoere avonturen gaan, de fijne kneepjes van het zeilen nog onder de knie moeten krijgen, overnachten in de boot, het materiaal heeft het af en toe zwaar.

    Met dank aan de bijdrage van de Vrienden van de Maasgroep zijn we begonnen de oudste zeilen te vervangen door exemplaren van de stevigste kwaliteit Dacron, voorzien van versterkingen en reeflijnen, kosten €1200 per set. Twee zijn gerealiseerd, nog drie te gaan
  • Een extra lelievlet
    Ondanks de wachtlijst is het aantal zeeverkenners opgelopen tot 35 en hebben we, in elk geval een aantal jaar, niet genoeg aan 5 lelievletten. Er is een goede tweedehands gekocht, nummer 1572 uit 2007, voor  €1000. Op het moment dat het ledenaantal weer zakt naar normaal verkopen we de oudste.

Plannen

  • Het verbeteren van het dak van het Kraaiennest
    Neergezet in 1983 zijn de dakplaten inmiddels ongewenst. Ook biedt het dak vele vierkante meters ruimte voor zonnepanelen die we graag zouden gaan gebruiken
  • Vervanging van deThor
    De Thor is onze kleine sleepboot die gebruikt wordt voor allerlei hand- en spandiensten en de verkenners kan bereiken waar de Avontuur dat niet kan. De Thor is begin jaren negentig in eigen beheer tegen zo laag mogelijke kosten gerealiseerd. Met het inzichten van nu had dat beter gekund. De Thor vergt veel aandacht en is beperkt in zijn inzetbaarheid. De Maasgroep is gebaat bij een onderhoudsvrijer, sterker en stabieler alternatief. Verwachte kosten ca €18.000.