Maasgroep 18


Projecten

Projecten die de Maasgroep gerealiseerd heeft en wil realiseren met de bijdrage van de Vrienden:

Gerealiseerd

 • Nieuw lasapparaat
  Om het onderhoud aan de vloot beter en sneller uit te kunnen voeren hebben we in 2018 een MIG lasapparaat gekocht van ongeveer €1000. Deze is voor de meesten eenvoudiger te hanteren dan lassen met electrodes.

  Dankzij het nieuwe apparaat is de oudste lelievlet, de Draak uit 1959, weer volop in de vaart en hebben we het niet meer over vervanging.
 • (Deels) vervangen van de lelievlet-zeilen
  Jonge kinderen die op stoere avonturen gaan, de fijne kneepjes van het zeilen nog onder de knie moeten krijgen, overnachten in de boot, het materiaal heeft het af en toe zwaar.

  Met dank aan de bijdrage van de Vrienden van de Maasgroep hebben we in 2018 de twee oudste sets zeilen vervangen door exemplaren van de stevigste kwaliteit Dacron, voorzien van versterkingen en reeflijnen, kosten €1200 per set.
 • Een extra lelievlet
  Het aantal zeeverkenners liep in 2019 op tot 35 en hadden we, in elk geval een aantal jaar, niet genoeg aan 5 lelievletten. Er is een goede tweedehands gekocht, nummer 1572 uit 2007, voor  €1000. Op het moment dat het ledenaantal weer zakt naar normaal verkopen we de oudste. Maar voorlopig, 2021, is 6 vletten met 30 verkenners best lekker.
 • Een nieuwe Lelieschouw
  In 2021 laten we een nieuwe Lelieschouw bouwen voor de Matrozen. Totale kosten ongeveer €16.000. Dit bedrag komt niet volledig van de Vrienden, maar met de Vriendenbijdrage is het wel mogelijk geworden.

Plannen

 • Vervanging van deThor
  De Thor is onze kleine sleepboot die gebruikt wordt voor allerlei hand- en spandiensten en de verkenners kan bereiken waar de Avontuur dat niet kan. De Thor is begin jaren negentig in eigen beheer tegen zo laag mogelijke kosten gemaakt. Met het inzichten van nu had het beter gekund. De Thor vraagt veel aandacht en is beperkt in zijn inzetbaarheid. De Maasgroep zou veel hebben aan een onderhoudsvrijer, sterker en stabieler alternatief. Verwachte kosten ca €18.000.

  Door de renovatie van het Kraaiennest en de bouw van de Lelieschouw schuift dit project een paar jaar vooruit.