Welkom bij de vrienden van de Maasgroep!

De Vrienden van de Maasgroep zijn, de naam zegt het al, vrienden van de Maasgroep! Ze staan de vereniging bij met een periodieke bijdrage. De Vrienden van Maasgroep is opgericht in 2012 toen de subsidie van de gemeente Rotterdam stopte. Daarmee kwamen we altijd net uit. Vanaf dat moment zorgden de Vrienden jaarlijks voor een klein plusje in plaats van een flinke min.

Inmiddels gaat het beter en is de subsidie grotendeels terug. Maar de Maasgroep kan extra inkomsten goed gebruiken! Contributie en kampgeld dekken de jaarlijkse activiteiten, maar niet de grote onderhoudskosten en verbeteringen waar we voor staan. De vrienden helpen ons:

  • De vereniging toegankelijk houden voor iedereen
  • Te investeren in materialen die de kwaliteit en veiligheid van de activiteiten ten goede komt.

Toegankelijk voor iedereen

We willen eigenlijk niet de contributie verhogen. Dat gaat ten koste van de toegankelijkheid van de vereniging. Met de hulp van de Vrienden houden we de Maasgroep betaalbaar voor ieder kind. De contributie is de basis voor iedereen, ouders die een grotere bijdrage willen doen kunnen lid worden van de Vrienden van de Maasgroep.

Wie zijn lid?

Onder de Vrienden van de Maasgroep bevinden zich:
  • Ouders van leden die meer kunnen missen dan de maandelijkse contributie
  • Oudleden met goede herinneringen aan hun Maasgroep tijd

Hoe werkt het?

Aanmelden kan met een druk op de knop. Vul je gegevens in en kies een bedrag dat je per kwartaal wilt bijdragen. Iedere bijdrage is goed. Er zijn vrienden die €5 per kwartaal betalen, er zijn er die €50 betalen, om een idee te geven. Je machtigt ons voor de automatische overboeking.Wat krijg je er voor terug?

Natuurlijk vooral dat goede gevoel dat jouw hulp het mogelijk maakt dat een nieuwe generatie stoere avonturen beleeft, veilig en met goed materiaal, en met die ervaringen later een rol in de maatschappij oppakt!

Je krijgt toegang tot onze archief website met bijna 100 jaar Maasgroep belevenissen. Je kunt natuurlijk altijd op zaterdag een kijkje komen nemen. En bij bijzondere activiteiten vergeten we onze Vrienden natuurlijk niet.

Fiscaal aftrekbaar doneren

Voor de normale Vrienden-bijdrage zijn de fiscale aspecten niet zo interessant, maar voor grotere bijdragen wel. Het gaat dan om een gift zonder tegenprestatie. Eenmalige giften aan de Maasgroep zijn niet fiscaal aftrekbaar, maar periodieke giften voor minstens vijf jaar wel.

Is dit een interessante optie voor je? Meer informatie vind je op de Giften pagina.

En wat is de Grijze Bende?

De Grijze Bende was lang de naam voor de groep oudleden die donateur bleven van de Maasgroep. Voormalig Grijze Bende leden die op deze pagina beland zijn roepen we bij deze op om zich aan te melden als Vriend van de Maasgroep!