Giften

U zou een gift willen doen aan Maasgroep 18, maar wel fiscaal aftrekbaar. Op deze pagina leggen we uit hoe het kan. We stellen uw bijdrage bijzonder op prijs!

Fiscaal aftrekbaar doneren is mogelijk in de vorm van een periodieke gift met een looptijd van minimaal vijf jaar. Eenmalige aftrekbare giften kunnen alleen gedaan worden aan organisaties met een ANBI status. Scoutinggroepen komen daar niet voor in aanmerking. Ze worden wel gezien als SBBI, een sociaal belang behartigende instelling.

SBBI's zijn vrijgesteld van schenkbelasting en periodieke giften aan een SBBI zijn aftrekbaar voor de schenker indien gedaan voor een periode van minstens vijf jaar. Hiervoor is een overeenkomst tussen de schenker en ontvanger nodig. Sinds 2014 hoeft die niet door een notaris opgesteld te worden.

Veel achtergrond informatie is te lezen in het Informatieblad Schenken van Scouting Nederland.


Hoe werkt het

Voor de overeenkomst gebruiken we het formulier "Overeenkomst periodieke gift in geld" van de Belastingdienst. (De link verandert soms, u vindt het document ook onderaan deze pagina). U kunt het invullen, ondertekenen en naar ons opsturen. Wij ondertekenen ook en sturen hem terug. U bewaart het door ons beiden ondertekende formulier in uw administratie. U kunt daarna jaarlijks een deel van de gift van uw aangifte aftrekken.

Voor eventuele nadere afstemming vooraf kunt u het contact formulier gebruiken

Invullen

U kunt het formulier uitprinten, invullen en daarna ofwel inscannen en mailen naar info@maasgroep18.nl, of met de post versturen. Doet u dit liever, neem dan contact met ons op via het contact formulier voor de adresgegevens van de penningmeester.

Wie er in thuis is kan het document ook digitaal invullen en voorzien van een handtekening.