Giften

U zou een gift willen doen aan Maasgroep 18, maar wel fiscaal aftrekbaar. Op deze pagina leggen we uit hoe het kan. We stellen uw bijdrage bijzonder op prijs!

Fiscaal aftrekbaar doneren is mogelijk in de vorm van een periodieke gift met een looptijd van minimaal vijf jaar. Eenmalige aftrekbare giften kunnen alleen gedaan worden aan organisaties met een ANBI status. Scoutinggroepen komen daar niet voor in aanmerking. Ze worden wel gezien als SBBI, een sociaal belang behartigende instelling.

SBBI's zijn vrijgesteld van schenkbelasting en periodieke giften aan een SBBI zijn aftrekbaar voor de schenker indien gedaan voor een periode van minstens vijf jaar. Hiervoor is een overeenkomst tussen de schenker en ontvanger nodig. Sinds 2014 hoeft die niet door een notaris opgesteld te worden.

Veel achtergrond informatie is te lezen in het Informatieblad Schenken van Scouting Nederland.


Hoe werkt het

Voor de overeenkomst gebruiken we het formulier "Overeenkomst periodieke gift in geld" van de Belastingdienst. (De link verandert soms, u vindt het document ook onderaan deze pagina). U kunt het invullen, ondertekenen en naar ons opsturen. Wij ondertekenen ook en sturen hem terug. U bewaart het door ons beiden ondertekende formulier in uw administratie. U kunt daarna jaarlijks een deel van de gift van uw aangifte aftrekken.

Voor eventuele nadere afstemming vooraf kunt u het contact formulier gebruiken

Invullen

U kunt het formulier uitprinten en met de hand invullen. U kunt het daarna inscannen en mailen naar info@maasgroep18.nl, of uploaden op de website. Wilt u het liever met de post versturen, neem dan contact met ons op via het contact formulier voor de adresgegevens van de penningmeester.

Printen

  • Klik het document onderaan deze pagina, het opent dan in de browser
  • Klik op het 'Afdrukken' icoon
  • Werkt dit niet, klik dan op het 'Downloaden' icoon en bewaar het op uw computer. Open het document vervolgens op uw computer en print het uit
  • Opent het formulier op uw computer niet, download en installeer dan Acrobat Reader DC.

Helemaal digitaal

Wie durft kan met behulp van Acrobat Reader een digitale handtekening in het document plaatsen en het uitprinten overslaan.

  • Klik op het document onderaan deze pagina. Het opent in de browser maar kan daar helaas niet ingevuld worden.
  • Klik op het 'Downloaden' icoon rechtsboven en bewaar het op uw computer
  • Open het document in Acrobat Reader DC en vul uw deel in
  • Plaats uw handtekening in het document (zie detail-uitleg) en bewaar het