Praktische informatie

Opkomst tijden

Onderdeel
Leeftijd
Tijd
Welpen
7 tot 11 jaar

10:30 tot 12:30

Gidsen en helpers tot 13:30

Zeeverkenners
11 tot 15 jaar

Inloop vanaf 12:00

Opkomst van 13:30 tot 16:30

Voor kader tot 17:30

Matrozen
15 tot 17 jaar
14:30 tot 17:30 of later
Stam
17 tot 23 jaar
Zaterdag middag en avond


Contact informatie

Ieder onderdeel heeft een eigen e-mail adres. Dit kunt u vinden op de programmabriefjes, waar ook de telefoonnummers van de leiding op staan.

De Maasgroep heeft een telefoon, 010-2121379, maar het is alleen zinvol om er op zaterdag naar te bellen. U kunt ook een bericht sturen via de Contact pagina, we lezen deze regelmatig al kan het soms een paar dagen duren voor u antwoord krijgt.


Inschrijving

Informatie over een paar keer mee komen doen en het aanmelden van uw kind vindt u op de inschrijfpagina. Het lidmaatschap van Maasgroep 18 houdt tevens in dat uw kind lid is van de landelijke vereniging Scouting Nederland.

Wij voeren de gegevens in in onze ledenadministratie bij Scouting Nederland. U ontvangt bij deze inschrijving een lidmaatschapsnummer op het door u opgegeven e-mail adres. U kunt later zelf uw gegevens inzien en wijzigingen aanbrengen. U gaat hiervoor naar Scouting Online. De eerste keer moet u een account aanvragen, Nadat dit geregeld is kunt u zelf uw wijzigingen bijhouden. Laat het ons wel even weten, zie hieronder.

Meer over de omgang van Scouting met persoonlijke gegevens vindt u in ons privacybeleid.


Doorgeven van wijzigingen

Verhuisd? Ander telefoonnummer? Ander rekeningnummer waar we de incasso van moeten doen? De makkelijkste manier is om het ons te laten weten via  Contact pagina of een mailtje naar info@maasgroep18.nl. Iedereen kan zijn eigen gegevens ook zelf bijwerken in Scouting Online. Er is dan wel kans dat we de wijzing niet opmerken. Eigen maillijstjes van de leiding worden dan niet aangepast en de incasso verandert ook niet. Laat het ons daarom altijd eventjes weten dat er iets is aangepast.

Zelf aanpassen in Scouting Online en het ons laten weten is wel de beste manier om zeker te weten dat gegevens nergens onnodig rondslingeren.


Uniform

We hebben bij de Maasgroep een Scouting uniform en een groepstrui. Meer informatie te vinden via de links.

Contributie

Aan het lidmaatschap van Maasgroep 18 zijn kosten verbonden. Onze contributie bedraagt (2021):

Welpen

€15,=

Zeeverkenners
€18,=
Matrozen
€18,=
Stam
€18,=


De contributie wordt besteed aan wat nodig is om onze activiteiten mogelijk te maken: spelmaterialen, onderhoud gebouwen, varend materiaal, etc, en onze contributie aan Scouting Nederland. Er worden geen vergoedingen aan de leiding betaald. De leiding bestaat uit vrijwilligers die ook contributie betalen.

Ouders met een beperkt budget kunnen wellicht in aanmerking komen voor ondersteuning door het Jeugdfonds Sport & Cultuur Rotterdam. U vind op hun website een formulier waarmee u via een contactpersoon, meestal op school, de aanvraag in kunt dienen.

De contributie wordt maandelijks via automatische incasso geind door de groepspenningmeester. Bankgegevens van de Maasgroep: NL66 INGB 0000 0136 73 t.n.v. Vereniging Maasgroep 18.

Wie wat meer kan missen kan lid worden van de Vrienden van de Maasgroep, dit helpt ons de contributie te houden zoals die is. We streven er naar de contributie niet meer te verhogen dan strikt noodzakelijk en hebben deze al jaren niet aangepast.


Overige kosten

Op de documenten-pagina vind u informatie over kamp- en overige kosten die horen bij het lidmaatschap.


Betalingen voor kampen

Informatie over kampen wordt bekend gemaakt via een kampbriefje of -boekje voor ieder kamp. Inschrijving en betaling gebeurt via de Activiteiten pagina, waar u wordt doorgelinkt naar een iDEAL betaalportal. Inschrijving is rond als de betaling succesvol afgerond is.

Betaal alstublieft niet door een directe overboeking naar de Maasgroep-rekening, dat geeft de leiding minder inzicht en de penningmeester meer werk. Voor kleinere activiteiten vragen we soms contant te betalen omdat de transactiekosten van het portal anders te hoog zijn.

Vanaf Matrozen-leeftijd zou u kampkosten naar uw kind kunnen overmaken en deze zelf de inschrijving bij ons laten doen. Het kampbriefje gaat dan ook via hun dus als het goed is hoort u van hun de kosten.

In het geval het voor u lastig is de kampkosten te betalen is er de de mogelijkheid contact op te nemen met Stichting Meedoen in Rotterdam.


Opzeggen

Opzegging van het lidmaatschap kan via een bericht op de Contact pagina met inachtneming van een opzegtermijn van een maand. De automatische incasso wordt met ingang van de volgende maand stopgezet.


Klachten

Bent u ontevreden over de gang van zaken bij de Maasgroep, of het ergens niet mee eens, wacht dan niet te lang ons er op aan te spreken. Tegelijkertijd is er op zaterdag zelden tijd voor een spontaan diepgaand gesprek. We leggen het uit op onze klachten pagina.


Sociale veiligheid

Bij de Maasgroep wordt uw kind begeleid door vrijwilligers, die u waarschijnlijk verder niet kent. Wat doet de Maasgroep om te zorgen dat u de mensen en hun werkwijze kunt vertrouwen? We leggen het uit in ons preventie- en integriteitsbeleid