Praktische informatie

Opkomst tijden

Onderdeel
Leeftijd
Tijd
Welpen
7 tot 11 jaar

10:30 tot 12:30

Gidsen en helpers tot 13:30

Zeeverkenners
11 tot 15 jaar

Inloop vanaf 12:00

Opkomst van 13:30 tot 16:30

Voor kader tot 17:30

Matrozen
15 tot 17 jaar
14:30 tot 17:30 of later
Stam
17 tot 23 jaar
Zaterdag middag en avond


Contact informatie

Ieder onderdeel heeft een eigen e-mail adres. Dit kunt u vinden op de programmabriefjes, waar ook de telefoonnummers van de leiding op staan. Maar wat ook werkt is welpen@maasgroep18.nl en zeeverkenners@maasgroep18.nl.

De Maasgroep heeft een telefoon, 010-2121379, maar het is alleen zinvol om er op zaterdag naar te bellen. U kunt ook een bericht sturen via de Contact pagina, we lezen deze regelmatig al kan het soms een paar dagen duren voor u antwoord krijgt.


Is scouting wat voor mij?

Iedereen mag een paar weken mee komen kijken om te ervaren of het wat is. Meer informatie vindt u hier.

Inschrijving

Met het lidmaatschap van Maasgroep 18 is uw kind ook lid van de landelijke vereniging Scouting Nederland. Wij voeren de gegevens in in onze ledenadministratie bij Scouting Nederland.  U ontvangt dan een lidmaatschapsnummer op het door u opgegeven e-mail adres. U kunt zelf uw gegevens inzien en wijzigingen aanbrengen. U gaat hiervoor naar Scouting Online. De eerste keer moet u een account aanvragen. Nadat dit geregeld is kunt u zelf uw wijzigingen bijhouden. Laat het ons wel even weten, zie hieronder.

Meer over de omgang van Scouting met persoonlijke gegevens vindt u in ons privacybeleid.

Doorgeven van wijzigingen

Verhuisd? Ander telefoonnummer? Ander rekeningnummer waar we de incasso van moeten doen? De makkelijkste manier is om het ons te laten weten via  Contact pagina of een mailtje naar info@maasgroep18.nl. Iedereen kan zijn eigen gegevens ook zelf bijwerken in Scouting Online. Er is dan wel kans dat we de wijzing niet opmerken. Eigen maillijstjes van de leiding worden dan niet aangepast en de incasso verandert ook niet. Laat het ons daarom altijd eventjes weten dat er iets is aangepast.

Uniform

We zijn een scoutinggroep, dus we hebben een Scouting uniform. We verkopen zelf ook een groepstrui. Niet verplicht, maar wel een echte aanrader. En, in tegenstelling tot het uniform, het is niet gek om de trui de hele week aan te hebben! Meer informatie te vinden via de links.

Contributie

Aan het lidmaatschap van Maasgroep 18 zijn kosten verbonden. Onze contributie bedraagt (2023):

Welpen

€15,=

Zeeverkenners
€18,=
Matrozen
€18,=
Stam
€18,=

De contributie wordt besteed aan wat nodig is om onze activiteiten mogelijk te maken: spelmaterialen, onderhoud gebouwen, varend materiaal, etc, en onze contributie aan Scouting Nederland. Er worden geen vergoedingen aan de leiding betaald. De leiding bestaat uit vrijwilligers die ook contributie betalen. Dat is wel een lager bedrag, vanwege de grote hoeveelheid tijd die ze aan scouting doneren.

Ouders met een beperkt budget kunnen wellicht in aanmerking komen voor ondersteuning door het Jeugdfonds Sport & Cultuur Rotterdam. U vind op hun website een formulier waarmee u via een contactpersoon, meestal op school, de aanvraag in kunt dienen.

De contributie wordt maandelijks via automatische incasso geind door de groepspenningmeester. Bankgegevens van de Maasgroep: NL66 INGB 0000 0136 73 t.n.v. Vereniging Maasgroep 18.

Wie wat meer kan missen kan lid worden van de Vrienden van de Maasgroep, dit helpt ons de contributie te houden zoals die is. We streven er naar de contributie niet meer te verhogen dan strikt noodzakelijk en hebben deze al jaren niet aangepast.


Aanwezigheid

We verwachten van al onze leden dat ze meedoen met de opkomsten en de kampen. Natuurlijk kan er een keer wat tussenkomen, zoals ziekte, een verjaardag, een familiedag, etcetera. Meldt u het van tevoren als uw kind niet naar de opkomst kan komen! Onze contactgegevens staan bovenaan deze pagina.  

Bij regelmatige afwezigheid, bijvoorbeeld door sportwedstrijden of een andere reden, moeten we met elkaar overleggen om een oplossing te vinden. We komen er vaak wel uit. Bij voetbal moeten er 11 spelers op het veld staan, bij scouting is meer flexibiliteit. Maar ook bij ons kan de situatie ontstaan dat een boot niet kan varen wanneer niet op de bemanning gerekend kan worden.

Overige kosten

Op de documenten-pagina vind u informatie over kamp- en overige kosten die horen bij het lidmaatschap.

Kampdata

Op de homepage van onze website staan als het goed is vanaf januari alle kampdata voor dat jaar. Er is ook onze  verenigingsagenda, maar daar is wat lastiger uit te vissen wat belangrijk voor uw kind is en wat niet. Ziet de lijst op de homepage er niet compleet uit? Vraag er even naar. In alle eerlijkheid, we zijn nog aan het oefenen om ver vooruit de data duidelijk te hebben.

Betalingen voor kampen

Informatie over kampen wordt bekend gemaakt via een kampbriefje of -boekje voor ieder kamp. Inschrijving en betaling gebeurt via de Activiteiten pagina, waar u wordt doorgelinkt naar een iDEAL betaalportal. Inschrijving is rond als de betaling succesvol afgerond is.

Voor kleinere activiteiten vragen we soms contant te betalen omdat de transactiekosten van het portal anders te hoog zijn.

Vanaf Matrozen-leeftijd zou u kampkosten naar uw kind kunnen overmaken en deze zelf de inschrijving laten doen. Het kampbriefje gaat bij die leeftijdsgroep via de jeugdleden, dus zij kunnen u vertellen wat er nodig is.

In het geval het voor u lastig is de kampkosten te betalen is er de de mogelijkheid contact op te nemen met Stichting Meedoen in Rotterdam.


Opzeggen

Opzegging van het lidmaatschap kan via een bericht op de Contact pagina met inachtneming van een opzegtermijn van een maand. De automatische incasso wordt met ingang van de volgende maand stopgezet.


Klachten

Bent u ontevreden over de gang van zaken bij de Maasgroep, of het ergens niet mee eens, wacht dan niet te lang ons er op aan te spreken. Tegelijkertijd is er op zaterdag zelden tijd voor een spontaan diepgaand gesprek. We leggen het uit op onze klachten pagina.

Sociale veiligheid

Bij de Maasgroep wordt uw kind begeleid door vrijwilligers, die u waarschijnlijk verder niet kent. Wat doet de Maasgroep om te zorgen dat u de mensen en hun werkwijze kunt vertrouwen? We leggen het uit in ons preventie- en integriteitsbeleid