Het uniform

Net zoals bij een sportclub dragen wij bij Scouting ook een tenue, oftewel uniform. Je draagt het nadat je bent geïnstalleerd. Het uniform bij Scouting heeft een speciale betekenis. De oprichter van Scouting, Baden Powell, vond het belangrijk dat het bij Scouting niet uitmaakt waar je vandaan komt of hoe rijk je vader en moeder zijn. Bij Scouting is iedereen gelijk en om dat zichtbaar te maken draagt iedereen hetzelfde. In zijn tijd was het uniform een logische keuze.

Naast het uniform hebben we de eigen Maasgroep 18 groepstrui. De verkoop daarvan regelen we zelf.


Hoe ziet het uniform er uit?

Hieronder zie je een welpen uniform. Je herkent het aan de groene kleur. De zeeverkenners en oudere leden hebben een blauwe. Het laatste model heet de "Scoutfit". En je ziet de groepsdas. Iedere scoutinggroep heeft zijn eigen das, er zijn verschillende kleurcombinaties en die van de Maasgroep heet "Schots Balmoral".


Waar koop ik het?

Je kunt alles krijgen in Scoutshop Vlaardingen, Watersportweg 24 (let wel op de openingstijden) of in de online scoutshop. Vlaardingen is een eindje rijden, misschien is het te combineren met een uitje in het Klauterwoud.


Onderdeel
Zelf kopen

Scoutfit welpen, overig

Ja. We hebben soms gebruikte exemplaren liggen die voor weinig overgenomen kunnen worden. Vraag eventjes bij de leiding

Speltakteken welpen, zeeverkenners, matrozen
Ja
Installatieteken
Ja
Groepsdas
Ja
Dasring

Welpen: Ja

Zeeverkenners: zelf maken
Groepsnaambandje
Nee, krijg je bij installatie
Regioteken
Nee, krijg je bij installatie. We vinden de oude Dukdalf mooier dan het nieuwe insigne en we kunnen even vooruit na het kopen van de hele voorraad
Nestlint, bakslint
Nee, krijg je bij installatie
Insignes die je zelf gehaald hebt
Nee