18 uursrace 22 en 23 september 2023

Op 22 en 23 september 2023 houden we de 33e editie van de 18 uursrace, een zeilwedstrijd op de Kralingse Plas voor Scoutinggroepen uit de omgeving. Non-stop zeilen van vrijdagavond 20:00 tot zaterdagmiddag 14:00! We organiseren de race samen met onze buren, Stella Maris.

Wordt het 's nachts een drijfpartij zonder wind, of spelen storm en regen mee en wordt het bikkelen van begin tot eind? We hopen op ergens er tussenin maar je weet nooit hoe het loopt.

De afgelopen jaren kwamen alle weertypes langs met soms op het laatst een bloedstollende finish waar de uitkomst in de laatste meters werd bepaald. We zijn benieuwd naar wat de volgende editie gaat brengen!

De 18 uurs race is samen volhouden en een leuke tijd hebben. Ons wachtschip de Avontuur ligt langs de startlijn. Teams die dat willen kunnen er even uitrusten. Diehards slapen natuurlijk gewoon in de boot. Alle Scoutinggroepen zijn welkom. We hebben plek om de week vooraf je boten alvast neer te leggen.


De inschrijfkosten zijn €5,= per boot. Er wordt gevaren in vier klassementen:

  • Lelievletten 11-15 jaar (Zeeverkenners)
  • Lelieschouwen 16-19 jaar
  • Lelievletten 16 jaar en ouder
  • 'Eigen/vrije categorie', alles wat niet in een ander klassement past

Je kunt in de prijzen vallen met:

  • Als 1e, 2e of 3e eindigen in je klassement
  • Snelste rondetijd van de hele race
  • De creativiteitsprijs. Wie heeft de mooist versierde boot of bemanning?Je leest het allemaal uitgebreider in het wedstrijd reglement 2022 onderaan de pagina.

Ben je nog niet helemaal zeker hoeveel boten je in wil schrijven? Schrijf dan alvast de boten in waarmee je zeker komt maar betaal nog niet. Dan kun je later nog wijzigen.

Om alvast in de stemming te komen kun je hier wat foto's bekijken van vorige edities. Voor vragen en suggesties kun je ons bereiken via de contact pagina, 18uursrace@maasgroep18.nl of de Admiraliteits-app.