18 uursrace 25 en 26 september 2020

Op 25 en 26 september 2020 houden we de 30e editie van de 18 uursrace, een zeilwedstrijd op de Kralingse Plas voor Scouting groepen uit de omgeving. Non-stop zeilen van vrijdagavond 20:00 tot zaterdagmiddag 14:00! We organiseren de race samen met onze buren, Stella Maris. De afgelopen jaren regelde Stella Maris de wedstrijd en wij hielpen mee. Dit jaar zijn wij weer het eerste contact.

Wordt het 's nachts een drijfpartij zonder wind, of spelen storm en regen mee en wordt het bikkelen van begin tot eind? Je weet nooit hoe het zal lopen.


De afgelopen jaren kwamen alle weertypes langs met soms op het laatst een bloedstollende finish waar de uitkomst in de laatste meters werd bepaald. We kijken uit naar wat dit jaar brengen gaat!!


Maar de 18 uurs race gaat vooral over samen volhouden, een leuke tijd hebben en de finish halen. Ons wachtschip de Avontuur ligt langs de startlijn. Teams die dat willen kunnen er even uitrusten. Diehards biedt het een sanitaire stop tegen minimaal tijdverlies. Alle Scoutinggroepen zijn welkom. We hebben plek om de week vooraf je boten alvast neer te leggen. We willen dat wel graag vantevoren weten zodat we met de buren af kunnen stemmen.


De inschrijfkosten zijn €5,= per boot. Er wordt gevaren in vier klassementen:
  • Lelievletten 11-15 jaar (Zeeverkenners)
  • Lelieschouwen 16-19 jaar
  • Lelievletten 16 jaar en ouder
  • 'Eigen/vrije categorie', alles wat niet in een ander klassement past


Je kunt in de prijzen vallen met:

  • Als 1e, 2e of 3e eindigen in je klassement
  • Snelste rondetijd van de hele race
  • De creativiteitsprijs. Wie heeft de mooist versierde boot (of bemanning!)

Je leest het allemaal veel uitgebreider in de wedstrijd informatie onderaan deze pagina! De inschrijving gaat via onze Activiteiten pagina, klik de knop hieronder. Werkt er iets niet, stuur even een bericht via de contactpagina.

Om alvast in de stemming te komen kun je hier wat foto's bekijken van vorige edities. Vragen kun je mailen naar 18uursrace@maasgroep18.nl