Renovatie van het Kraaiennest

Beste Leden, Ouders, Oud-leden en Vrienden van de Maasgroep,


Er komt een grote klus aan op de Maasgroep waar we in deze e-mail graag meer over vertellen.  We zijn op zoek naar sponsors en hebben een paar sponsoracties bedacht; zie verderop: “Wat kunt u doen?”

De verbouwing

Het Kraaiennest

De bouw in 1983U kent allemaal het hoge gebouw aan het water, het 'Kraaiennest'. Het is een eigen ontwerp, gebouwd in 1983. Meer over het gebouw zelf leest u op onze site. Het is nog in redelijke staat maar er moet wel wat gaan gebeuren. Het onderhoud loopt achter en het kan comfortabeler en duurzamer. Het is niet geisoleerd en verwarmen kost aardig wat. De tientallen op het zuiden kijkende vierkante meters dak die onbenut blijven terwijl de zon schijnt, dat is niet meer van vandaag. En, niet het minste, de dakplaten zijn over een paar jaar niet meer toegestaan. Een goede aanleiding dus en de hoogste tijd om het gebouw de aandacht te gaan geven die het verdient!


Wat gaat er gebeuren?

De plannen ziet u hierboven in de tekening. Daarmee hebben we een comfortabeler, groener clubhuis dat aan de regels voldoet en klaar is voor de volgende 35 jaar!

We zijn in afwachting van de laatste offerte en hopen in september of oktober van start te kunnen gaan.


Fondsenwerving

Zoals het er nu uitziet gaat de hele operatie ruim €100.000 kosten, wat ongeveer de prijs van de bouw was. De Maasgroep heeft wat eigen middelen, maar lang niet voldoende en er moet ook een buffer blijven voor kosten aan onze vloot.

We hebben dus, zoals bij al onze bouwprojecten, hulp van buiten nodig. Een viertal ouders helpt ons met de aannemer offertes en het aanschrijven van fondsen en subsidies. Het is best een puzzel maar het ziet er goed uit.

Er blijft, als de subsidies toegewezen worden, nog een gat van zo'n €10.000 over. Wie kan ons helpen dat te dichten?!

Activiteiten

Er komen verschillende sponsor-activiteiten, waaronder:

 • De jeugdleden gaan meehelpen met loten verkopen voor de Nationale Scoutingloterij. 60% van de opbrengst is voor de Maasgroep en u maakt kans op mooie prijzen. De Zeeverkenners zijn al begonnen, de rest volgt deze weken!
 • Iedereen kan ons helpen met een bijdrage via de steunscouting.nl crowdfunding site.
 • U kunt u opgeven voor een mooie rondvaart met ons schip de Avontuur over de Kralingse Plas. Het Kraaiennest is goed te zien vanaf het water en natuurlijk moet het nieuwe dak vanaf die kant bekeken worden. Meevaren kan vanaf 25 euro. U kunt u inschrijven via steunscouting of  onze eigen site. Supermakkelijk!
 • Naamsvermelding in de hal van het Kraaiennest voor iedere gift van €100 of meer, zodat volgende generaties kunnen zien wie zich ingezet hebben voor hun fijne plek. Doe uw gift vandaag nog!


Wat kunt u doen?

We kunnen uw hulp goed gebruiken! Bijvoorbeeld:

 • U heeft misschien een werkgever die vrijwilligerswerk of scouting sponsort. Kunt u er eens naar vragen?
 • U heeft ervaring met fondsen waar wij kans maken
 • U heeft andere goede ideeën om ons te helpen
 • Waar nodig een bemoedigend duwtje thuis om de scouting loten te verkopen. Sommigen kinderen vinden het heel leuk om te doen, dan gaat het vanzelf. De eerste Zeeverkenner heeft al om extra loten gevraagd. Anderen beleven er minder plezier aan. Maar, samen komen we ver! Achteraf geen mooier gevoel dan dat je zelf meegewerkt hebt om het resultaat te bereiken! Een beetje hulp om de leuke kant en de lange termijn te zien, dat kan veel verschil maken.
 • U kunt een gift doen met een van de mogelijkheden hierboven.
 • U kunt deze mail delen met al uw familie, vrienden, collega's en bekenden!
 • Wilt u een wat grotere gift doen? Fantastisch! Om dit fiscaal gunstig te doen geldt een aantal beperkingen. Meer uitleg en de model overeenkomst vindt u op de Giften pagina


Al uw vragen, reacties en goede ideën zijn meer dan welkom op info@maasgroep18.nl. We horen graag van u en hopen dat u kunt helpen dit project tot een succes te maken!