Het Kraaiennest

Het kraaiennest is het hoge gebouw aan de waterkant. Het is een eigen ontwerp van een van onze leden, gebouwd in 1983. De lokalen bevinden zich op de eerste verdieping, op de begane grond is een botenloods. Sinds de bouw van het Kraaiennest kan er overdekt aan de boten gewerkt worden waardoor het boten-onderhoud minder afhankelijk geworden is van het weer.

Niet dat je er midden in de winter heel aangenaam werkt. Vroeger was er een kachel en hielden we deuren dicht, tegenwoordig vinden we het belangrijker dat er frisse lucht naar binnen kan en heeft een verwarming weinig zin. En je moet het ook goed met elkaar plannen, we hebben negen boten die in de loods kunnen en er passen er maar vier tegelijk in.


Waar wordt het Kraaiennest voor gebruikt?

In een hoek van de botenloods zit het werkhok waar generaties Maasgroepers hun handigheid hebben ontwikkeld. 's Zomers breidt het werkhok zich vaak uit de hele loods in. Meestal is er nog wel een groter project dat niet af is, of er is een zomerkamp waar geheime dingen voor gemaakt moeten worden.
Boven zitten de lokalen van de Matrozen (15-17jr), de Stam (17-23jr) en een leidinglokaal

stamfoto

Als welp kom je er nog niet zo veel, als zeeverkenner veel vaker, in ieder geval beneden, en daarna is het Kraaiennest toch wel het middelpunt van de vereniging.

Foto's van het Kraaiennest in het archief