Het Kraaiennest

Het kraaiennest is het hoge gebouw aan de waterkant. Het is een eigen ontwerp van een van onze leden, gebouwd in 1983. In 2020 hebben we er flink aan verbouwd. De lokalen bevinden zich op de eerste verdieping, op de begane grond is een botenloods. In het Kraaiennest kan er overdekt aan de boten gewerkt worden waardoor het onderhoud minder afhankelijk is van het weer.

Niet dat je er midden in de winter heel aangenaam werkt. Vroeger was er een kachel en hielden we deuren dicht, tegenwoordig vinden we het belangrijker dat er frisse lucht naar binnen kan en heeft een verwarming weinig zin. En je moet het ook goed met elkaar plannen, we hebben negen boten die in de loods kunnen en er passen er maar vier tegelijk in.


Waar wordt het Kraaiennest voor gebruikt?

Voor het botenonderhoud natuurlijk, en in een hoek van de loods zit het werkhok waar generaties Maasgroepers hun handigheid hebben ontwikkeld. 's Zomers breidt het werkhok zich vaak uit de hele loods in. Meestal is er nog wel een groter project dat niet af is, of er is een zomerkamp waar geheime dingen voor gemaakt moeten worden.
Boven zijn de lokalen van de Matrozen, de Stam en een leidinglokaal. Helemaal in de nok zit nog een opslag voor spelmateriaal en dergelijke.

stamfoto

Als welp kom je er nog niet zo veel, als zeeverkenner veel vaker, in ieder geval beneden, en voor de oudere leden is het Kraaiennest toch wel het middelpunt van de vereniging.

Zonnepanelen

Op het dak van het Kraaiennest liggen 20 zonnepanelen. Volg online onze opbrengst!Foto's van het Kraaiennest in het archief