De verbouwing van het Kraaiennest

Een verslag van de verbouwing van het Kraaiennest in 2020.


14 November 2020

De zolder is af! Dat werd tijd want de boten moeten de loods in. In niet uit te vlakken hoeveelheid uren is gisteren en vandaag gegaan in alle spullen sorteren en naar boven sjouwen. Met af en toe nog een leuke vondst er tussen. Als iemand een toneelstuk met de Avontuur wil organiseren... het kan!Oktober 2020

De schuifwand krijgt echt vorm en hij werkt perfect! Maar af krijgen is nog lastig. Hetzelfde geldt voor de zolder. We kunnen er niet vaak aan werken. Geen verrassing, daarom liep het onderhoud ook zo achter. Maar goed, in de lokalen kan intussen wel normaal geleefd worden en we komen er wel.
30 augustus 2020

Het zolder project is ook los. Er is een opslagruimte bovenin het gebouw maar je kunt er niet lopen doordat het te vol ligt. Er komen kasten en rekken om het er voortaan netter te houden.29 augustus 2020

Het werk aan de schuifwand is eindelijk begonnen. Tekeningen worden driedimensionale werkelijkheid hoewel je voorlopig nog moet uitbeelden of het ding netjes recht of scheef omhoog en omlaag gaat bewegen!26 augustus 2020

Onze eerste Megawattuur! Yes!!

De productie van onze installatie is op dit dashboard te volgen

16 juli 2020

Vlak voor de zomerkampen, toch nog weer vertraagd, worden de zonnepanelen geplaatst. Vanwege kamp is er niemand met veel tijd en aandacht voor deze mijlpaal maar gelukkig heeft toch nog iemand foto's gemaakt.26 juni 2020

Het hek van het balkon hebben we weer op z'n plek gehesen en netjes vastgelast. Het was een beetje pielen en net aan de zware kant op een balkon... zonder hek.

We zijn begonnen aan de detailplannen voor een gave schuifwand voor een multifunctionele bovenverdieping.


18 juni 2020

De vloer gaat goed!12 juni 2020

De schilder werkzaamheden naderen afronding! Als de schilder klaar is gaan we zelf beginnen aan het terugplaatsen van het balkonhek.

Ondertussen zijn de zonnepanelen besteld en die komen over twee weken al. Eerst zou dat tijdens het zomerkamp zijn, dus daar pakken we een maand extra zonne energie.10 juni 2020

Deze week wordt ook hard gewerkt aan de vloer. De hele bovenverdieping wordt voorzien van een stevige verflaag die hopelijk een paar jaar niet van wijken weet. Van een ongebruikte stelpost hebben we de aannemer een paar nieuwe binnendeuren laten plaatsen. De gaten van de schoorsteen zijn gedicht en nu schuren! Helaas kwam er al snel rook uit het gehuurde exemplaar en het klusje gaat langzamer dan gehoopt.


10 juni

De schilders zijn begonnen.

6 juni 2020

Er was wat verwarring over de electra. De nieuwe buitenlamp moest op een andere plek gemonteerd dan de oude. De aangelegde nieuwe aansluiting kwam niet uit met onze plannen voor binnen, die de installateur niet wist. Moet er nu weer een steiger komen wel of niet.... Deze zaterdag hebben we het zelf mooi opgelost. De lamp zit waar hij zit en hij doet het! Binnen kunnen de plannen met de schuifwand gewoon door. Er komt een flinke bak licht vanaf! Die is 's avonds gelijk gebruikt om aan de Avontuur te werken, waar voor het kamp nog een flinke klus aan te doen is.


4 juni 2020

De timmerman is binnen bezig aan het plafond van de loods. Het is nog een flinke klus. Vantevoren denk je nog 'een paar platen er tegenaan en klaar'. Maar het is een complex geheel van lucht, licht electra. In de grote gaten komen later de LED panelen.
29 mei 2020

Oei, negen dagen sinds de vorige update... Er is ondertussen wel hard doorgewerkt! Met de dakranden er op ziet het er een stuk strakker uit. De dakkapellen zijn al een stuk verder en eerste LED halogeen is geplaatst zodat er voortaan goed en energiezuinig 's avonds doorgewerkt kan worden. Wie goed kijkt ziet dat de driehoekige ramen inmiddels ook dubbelglas zijn. De nieuwe voordeur is net niet te zien maar die moet nog geschilderd worden.


20 mei 2020

In de loods is het werk aan het plafond begonnen. Het nieuwe rachelwerk zit er in en de isolatie wordt geplaatst.
19 mei 2020

Het balkon begint er al een stuk beter uit te zien, al moet je nu wel even oppassen waar je loopt, zonder hek. Het meeste dubbelglas zit er al in, de driehoekige stukken volgende week.
17 mei 2020

Even nagenieten nog van de Maasgroep-style verankering van de gevel. 's ochtends geïdentificeerd als noodzakelijk, 's middags op zijn plek. Binnenkort verdwijnt hij achter het plaatwerk en kun je het niet meer zien.

16 mei 2020

Zaterdag! De werkzaamheden van afgelopen week bekijkend vonden we dat de gevel, waar een paar platen door de aannemer uitgehaald waren, toch wel erg veel kon bewegen. We hebben deze zaterdag besteed aan het zelf verstevigen er van.

Een inspectie van de electra had een lijst bevindingen opgeleverd, waarvan we de meeste vandaag zelf opgelost hebben. Nu kan de installateur aan de slag met de upgrade van de meterkast!


14 mei 2020

Dat ziet er alweer een stuk beter uit. Het Kraaiennest is nu ietsje groter want de nieuwe platen zijn geisoleerd en een stukje dikker. Rare datum... 80 jaar geleden op deze dag stond de stad in brand. Een deel van het terrein ligt op puin wat die dag gemaakt werd. Niet dat er veel tijd is om daar bij stil te staan. Het gaat er nu om dit project goed te laten lopen. Het plan met de installateur is rond, we zijn weer binnen budget en de upgrade van de electra kan beginnen!


13 mei 2020

En door met de nieuwe dakplaten! Het verwijderen van het oude dak was natuurlijk een belangrijke mijlpaal. Maar als je de foto ziet begrijp je dat het een beetje voelde als een dieptepunt...

Gelukkig gaat het gelijk weer dicht.11 mei 2020

Geen toegang! Wat de aanleiding was voor het project was begint vandaag. De dakplaten waren dus te old-school. Dat is niet gevaarlijk zolang je ze laat liggen en de datum waarop het echt niet meer mag schuift steeds op. Maar je weet dat het een keer moet gebeuren. Met hulp van een paar ouders en mensen rondom de Maasgroep werd het de start van een mooi vergroeningsproject!


6 mei 2020

Het werk vangt aan! Gisteren zijn de ramen bezorgd en vandaag is het eerste echte dubbelglas er in gegaan.
april 2020

Deze weken zonder opkomst worden (onder andere) gebruikt om de verbouwing voor te bereiden. De zolder en veel lokalen zijn al leeg, aan het plafond in de loods moet nog veel voorbereid worden. In plaats van de versleten gipsplaten komt er een stevig high tech plafond met LED panelen, stopcontacten zodat er geen kabels over de grond meer hoeven te lopen tijdens het boten-onderhoud en ook perslucht leidingen netjes weggewerkt.


13 maart 2020

Het Ministerie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport heeft de subsidie toegezegd en daarmee is onze begroting rond! Onze Stichtingsvoorzitter Lucas de Boer is onmiddelijk afgereisd naar Pijnacker om aannemer Meerbouw formeel de opdracht te geven!

We kunnen het project nu realiseren met dank aan het Ministerie, de gemeente Rotterdam, de fondsen die je terug kunt vinden op de sponsorpagina en vele vele bijdragen van oudleden en ouders. Bedankt!