Foto's

Voor foto's en meer kijk op onze Archief site.

Welkom!

 

Welkom op de site van Maasgroep 18. We werken hard aan een update. Kijk lekker rond maar hou er rekening mee dat het hier en daar een beetje verouderd is. Nieuwere informatie en praktische zaken, bijvoorbeeld over een keertje komen kijken, vind je op Onze nieuwe site in aanbouw

 

De Maasgroep is een gezellige scoutinggroep in Rotterdam Kralingen. Bij de Maasgroep kun je lid worden vanaf 7 jaar. Dan kom je bij de welpen. Wij zijn een watergroep en dat betekent dat onze leden vanaf 11 jaar vooral met onze lelievletten (stalen zeilboten) het water op gaan om te zeilen.

 

 

WELPEN

Ben je 7 jaar of ouder dan wordt je Welp. Het verhaal van de Welpen speelt zich af in Jungleboek. Daarom heten de welpen Welpen en heeft de leiding namen als Pico, Ko, Oe, Baloe of Bagheera. Je gaat op avontuur in het Kralingse bos en spelen een hoop spannende spellen. Ook gaan we ieder jaar in het voorjaar met ons schip de Avontuur naar de Rottemeren en in de zomervakantie een week lang op zomerkamp. Dat zijn weken om nooit te vergeten.

 

ZEEVERKENNERS

Ben je 11 jaar of ouder, dan wordt je bij ons Zeeverkenner. Met de Zeeverkenners ga je het water op. Je leert hoe je moet zeilen, roeien, jagen en wrikken en gaat meerdere keren per jaar op kamp. Naar de Biesbosch, Brielse meer en in de zomervakantie misschien wel naar Friesland! Bij de Verkenners hebben we een groot wachtschip de Avontuur. De Avontuur is 24 meter lang en de Verkenners en de leiding kunnen er allemaal tegelijk op slapen. In de winter werken we aan de boten, doen spelletjes op het land en gaan we naar de gymzaal.

 

MATROZEN

Tussen de 15 en 18 jaar? Tijd om je bij de bikkels van de Maasgroep aan te melden. Als Matroos heb je geen leiding meer maar begeleiding. Dit betekend dat je voor een groot gedeelte je programma zelf maakt en samenstelt. Op kamp ga de wat stevigere wateren verkennen. Zo zijn de Matrozen regelmatig met zomerkampen op het IJsselmeer en op de Zeeuwse wateren te vinden.

 

DE STAM

Na de Matrozen kom je bij de stam terecht. Bij de stam heb je geen leiding meer en je bent dus ook zelf helemaal verantwoordelijk voor het programma wat je verzint en uitvoert. Met de Zeeschouw "Aphrodite" ga je elk jaar op kamp naar het IJsselmeer of Waddenzee. Gezelligheid op en top.

 

 
LEIDING EN OUDLEDEN

En natuurlijk hebben we bij de Maasgroep ook een heel enthousiast leidingteam die ervoor zorgt dat de opkomsten elke week weer draaien en dat de kampen tot in de puntjes zijn verzorgd. De meeste leiding is zelf jeugdlid op de Maasgroep geweest, maar lang niet allemaal. Heb je affiniteit, en liefst ervaring, met jeugdwerk en lijkt het je wat om eens iets binnen Scouting te doen, we kunnen iedere hulp gebruiken!!

Waar we ook erg trots op zijn is het groot aantal oud-leden die de Maasgroep rijk is. Verenigd in de Grijze Bende en Vrienden van de Maasgroep dragen zij ieder op een eigen manier hun steentje bij aan de groep.

 

 

Vind ons ook op :

Bezoek ons op Facebook

Ons adres

Maasgroep 18

Langepad 43

3062CJ, Rotterdam

010-2121379 (alleen op zaterdag)