De Loodsen

 

Inleiding

Na de Matrozen kom je bij de loodsen oftewel de 'stam' terecht. Loodsen zijn jongeren in de leeftijd van 18 t/m 23 jaar. De loodsen bepalen hun eigen programma. Dit doen zij zonder begeleiding en je bent dus ook zelf geheel verantwoordelijk voor het programma wat je verzint en uitvoert. Al is er nog wel een adviseur die ze met raad terzijde staat. .De loodsen hebben een zeeschouw, "Aphrodite" geheten welke ruimte biedt voor zo'n 8 pers.. Hun programma bestaat uit het zeilen, excursies en een gezellige avond aan de bar in het stamlokaal.

 

Activiteiten

Hoewel de loodsen proberen elk jaar wat gezamenlijke activiteiten te ontplooien blijft het meestal beperkt tot gedurende het zomerseizoen een keertje zeilen en gedurende het winterseizoen het onderhoud aan hun boot. De oorzaak ligt hierin dat de meeste loodsen inmiddels ook leiding zijn bij de diverse onderdelen en ze daar natuurlijk veel tijd aan kwijt zijn. Gelukkig hebben ze nog wel wat tijd om 's avonds een feestje een gezellige avond aan de bar in het stamlokaal te hebben.

Kampen

De loodsen gaan elk jaar net zoals de overige onderdelen op kamp. Zo gaan ze vaak mee met de matrozen op paaskamp. Ook gaan ze vaak met pinksteren op kamp. Hoogte punt elk jaar is weer het zomerkamp voor de loodsen. Met de Zeeschouw "Aphrodite" gaan ze dan op kamp naar het IJsselmeer of Waddenzee. Gezelligheid op en top.

Vind ons ook op :

Bezoek ons op Facebook