Welkom bij Maasgroep 18

 

Maasgroep 18 een waterscouting groep in Rotterdam Kralingen. Ons terrein bevindt zich aan de Kralingse Plas in het Kralings Bos. Onze vereniging telt ongeveer 100 leden.

Op ons terrein staat natuurlijk ons clubhuis, wat bestaat uit een drietal gebouwen.  En aan de steiger grenzend aan ons terrein hebben we onze boten liggen. Over onze schepen lees je bij de vloot

De Maasgroep, net als elke scoutingvereniging, bestaat uit verschillende speltakken. De jongste (de Bevers en de Welpen) spelen voornamelijk in het bos. Bij de oudere speltakken (Verkenners, Matrozen en de Loodsen) spelen de activiteiten zich op en rond het water af. Behalve in de winter, dan moet er veel onderhoud gedaan worden. Bij de waterscouting, daar leer je schuren en schrappen! Natuurlijk gaan de jongere kinderen ook af en toe het water op. De bevers varen wel eens een keertje, met heel veel leiding er bij, op de Avontuur of een van de andere grotere boten. De welpen, die iets ouder zijn, gaan 1 keer per jaar een weekend met de Avontuur op pad, het rottemeren weekend.

Wat doe je nu zoal bij scouting? Daarover lees je op de pagina's over de speltakken. Samengevat: leuke en gezellige buiten-activiteiten waarbij je als het even kan ook nog iets leert. Bij scouting neem je steeds meer verantwoordelijkheid op je, terwijl je van speltak naar speltak verhuist. Het begint klein als helper of gids bij de welpen, waar je voor de leden van je nest moet zorgen. Als bootsman bij de Zeeverkenners moet je zorgen dat er veilig gevaren wordt, tussen het andere verkeer door. Vanaf de matrozen heb je geen leiding meer, maar begeleiding die je helpt om zelf het programma te vullen. Bij de Loodsen is alleen nog maar een adviseur, die je eens een tip kan geven als je voor een klus staat waarvan je niet wist dat je die kon, een nieuwe motor in de Zeeschouw zetten of zo.

Onze site staat boordevol informatie over onze groep, onze speltakken en onze boten. Mocht je nog meer vragen hebben kijk dan op onze contact pagina of kom een keertje langs.

Vind ons ook op :

Bezoek ons op Facebook