De speltakken van Maasgroep 18

 

Inleiding

Maasgroep 18 is een Scoutinggroep in het oosten van Rotterdam, aan de Kralingse Plas. Aan dit terrein liggen ook onze boten, waarmee we zoveel mogelijk proberen te doen op het water, wij zijn dan ook een Watergroep. Voor de oudere speltakken bestaat het programma daarom voornamelijk uit spelen en / of instructie op het water, de jongere speltakken spelen veel in het bos. De Maasgroep is een gemengde jeugdvereniging, dus voor zowel jongens als meisjes. Onze groep is opgebouwd uit verschillende leeftijdscategorieën, speltakken genaamd, welke hieronder op deze pagina beschreven worden. Elke speltak heeft een programma op het niveau van de kinderen, waarbij naarmate de kinderen ouder worden de zelfstandigheid toeneemt en de leiding afneemt.

Als je op het embleem van de betreffende speltak klikt krijg je uitgebreidere informatie over de betreffende speltak. Mocht je intresse na het lezen van deze pagina gewekt zijn kom dan eens op zaterdag langs. Onder aan deze pagina kan je de diverse opkomst tijden vinden en ons adres vindt je hier.

Wij hebben op dit moment de volgende speltakken :


welpen 7 t/m 11 jaar
verkenners 12 t/m 15 jaar
matrozen 16 t/m 17 jaar
loodsen vanaf 18 jaar

 Interesse? Klik op aanmelden!

 

Welpen

 welpen-logoWelpentekst

 

Zeeverkenners

Aangezien een zeeverkenner veelverkenners-logo van actie houd, is er een gevarieerd en actief spelaanbod. Zo leren de zeeverkenners zeilen, roeien, wrikken, pionieren, vlotten bouwen, koken en kamperen. De zeeverkenners hebben vijf vletten en de beschikking over een sleepbootje en moederschip. Zo kunnen zij iedere zaterdag zeilen aan de plas. Het hoogtepunt van het jaar is het zomerkamp. Dan gaat de hele verkennersafdeling met vletten, moederschip en sleepboot op kamp.

 

Matrozen

De matrozen bepalen zelf wat zij gaan doen. Zij worden hierbij geholpen door hun begeleiding. matrozen-logoDe matrozen hebben twee lelieschouwen. Hun activiteiten lopen uiteen van zeilen, trektochten en excursies. Maar ook een gezellig avondje in het clubhuis kennen de matrozen. Hun zomerkamp bestaat uit een trektocht met de lelieschouwen over meer en plas.

 

Loodsen

De loodsen bepalen hun eigen programma. Dit doen zij zonder begeleiding, al hebben ze wel een adviseur. De loodsen hebben een zeeschouw welke ruimte biedt voor zo'n 8 pers.. Hun programma bestaat uit het zeilen, excursies en een gezellige avond aan de bar in het stamlokaal.

 

De grijze bende

Als je de Maasgroep na een actief leven eenmaal verlaat, hebben we nog een onderdeel waar je lid van kan worden. Dit zijn de Vrienden van de Maasgroep. Een groep donateurs die meehelpen de begroting van de Maasgroep rond te krijgen en zo de kwaliteit helpen behouden.

 

Opkomst tijden:

Welpen
leeftijd : 7 - 11 jaar
opkomst : zaterdag 10:30 - 12:30 uur

Zeeverkenners
leeftijd : 11 - 15 jaar
opkomst : zaterdag 13:30 - 16:30 uur
activiteiten : Watersport, spelen, instructie en kampen.
boten : 5 lelievletten (zeilboot met een lengte van 5,5 meter)

Matrozen
leeftijd : 15 - 17 jaar
opkomst : zaterdag 13:30 - 17:30 uur

Loodsen
leeftijd : 17 - 23 jaar
opkomst : zaterdag vanaf 13:30 uur tot????

Leiding
leeftijd : 17-???
opkomst : Wanneer je zelf wil, behalve indien je leiding bent bij een bepaald onderdeel dan sowieso gedurende die opkomst tijden + circa een half uur er voor en er na.

Vind ons ook op :

Bezoek ons op Facebook