Vrienden van de Maasgroep

 

Iedereen is natuurlijk bekend met de onderdelen van de Maasgroep: de Bevers, Welpen, Zeeverkenners, Matrozen en de Stam. Er is nóg een onderdeel, wat meer verborgen, en dat is de Vrienden van de Maasgroep. Iedereen die de vereniging een warm hart toedraagt kan lid worden. De Vrienden zijn zelden op de Maasgroep, behalve misschien die Vrienden die ouder zijn van een jeugdlid, maar ondertussen maken ze een groot verschil.

En dat verschil is de jaarlijkse begroting die een klein plusje heeft in plaats van een flinke min. Het directe resultaat daarvan is dat de leiding zich kan concentreren op de scouting activiteiten en ook dat er gespaard kan worden voor grotere uitgaven zoals we die eens in de zoveel tijd hebben aan bijvoorbeeld onze Avontuur.

We kunnen dat doel natuurlijk ook bereiken door de contributie te verhogen. Maar dat gaat ten koste van de toegankelijkheid van de vereniging. We hopen met hulp van de Vrienden de Maasgroep betaalbaar te houden voor ieder kind, ondanks de bezuinigingen die we de laatste jaren over ons heen hebben gehad.

 

Wie bevinden zich onder de Vrienden van de Maasgroep?

  • Oudleden
  • Ouders
  • Leden

 

Hoe werkt het?

U kunt zich online aanmelden op de  Maasgroep 18 archief-site.

 

Wat krijg ik er voor terug?

We organiseren geen speciale activiteiten voor de Vrienden van de Maasgroep. Er is onze Nieuwjaarsreceptie, er is daar ons jaarverslag, en als u niet kunt komen sturen we het op. Dat is het wel zo'n beetje. U kunt natuurlijk altijd op zaterdag een kijkje komen nemen. En bij bijzondere activiteiten zoals een 100-jarig jubileum vergeten we onze Vrienden natuurlijk niet.

Er is natuurlijk vooral dat goede gevoel dat uw hulp het mogelijk maakt dat een nieuwe generatie stoere avonturen meemaakt en met die ervaringen later een rol in de maatschappij oppakt.

 

En wat is de Grijze Bende?

De Grijze Bende was lang de naam voor de groep oudleden die donateur bleven van de Maasgroep. Voormalig Grijze Bende leden die op deze pagina beland zijn en zich afvragen waar toch die jaarlijkse accept-giro is roepen we bij deze op om zich aan te melden als Vriend van de Maasgroep!

Vind ons ook op :

Bezoek ons op Facebook